Vinkelsliber

Find den rigtige vinkelsliber
Skal du rigtig gå til stålet – skære i sten, fliser og lignende materialer – skal du have vinkelsliberen frem. Den klarer let opgaven og når du anvender det rette udstyr til din vinkelsliber, står du med en maskine, der kan anvendes til forskellige formål. Den helt store bonus er de udskiftelige skiver, du kan få og som giver dig mulighed for at bruge vinkelsliberen til alle former for materialer. Skal du skære, slibe, fjerne gammel maling eller rust, kan det lade sig gøre med en vinkelsliber. Et godt stykke værktøj der kan bruges til flere forskellige formål, hvilket gør at det bliver et stykke uundværligt værktøj, når der skal gås til stålet.

Vinkelsliber – hvad skal du vælge?

Vinkelsliber 230mmDu har flere muligheder for at finde den rigtige vinkelsliber,og derfor er der også nogle ting, du skal have styr på, når du går i gang med at søge efter den, du får brug for. Når du læser med her, har du mulighed for at finde ud af mere om, hvordan du ender med at vælge den rigtige vinkelsliber.

Enhånd- og tohånds vinkelsliber: En vinkelsliber på 230 mm er modellen, der går under navnet tohånds vinkelsliber. Det er en stor og kraftig maskine på omkring 2000 W, der anvendes, når der skal skæres dybt. De findes også med en 300 mm skive, men disse anvendes ofte kun professionelt. Modellen, der egner sig til gør-det-selv folket, er en enhånds vinkelsliber med en 125 mm klinge, hvor andre klingestørrelser også er muligt. Lad ikke navnet ”enhånds vinkelsliber” snyde dig. Denne type skal stadig føres med to hænder og bare fordi den er mindre, er det stadig en stærk lille maskine, der løser dine behov til punkt og prikke.

Motorstørrelse på vinkelsliberen: Langt de fleste vinkelslibere er med ledning og skal derfor bruge strøm for at køre. Derfor kan der også være meget stor forskel på motoren i dem og allerede her kommer det første punkt, du skal være opmærksom på. Går du i gang med at bruge din vinkelsliber, er det vigtigt at vide, om du kommer til at bruge den hver dag, eller om det er i et mindre omfang, du kommer til at bruge den.

Er det hver dag, du skal bruge den, er det vigtigt, at du har en kraftig motor, der kan holde til de mange timer, du kommer til at bruge den. Når du så også har mulighed for at finde vinkelslibere, der kan klare forskellige størrelse klinger, er det blot endnu vigtigere at vælge den rigtige motorstørrelse.

Har du en vinkelsliber, der kan klare 125 mm skiver, er det vigtigt at vælge en motor på 700-800 watt i en god kvalitet, for at være sikker på at den holder til mere end et gør-det-selv projekt. Er det en vinkelsliber, som kan klare 230 mm skiver, vil det være godt med en motor på ca. 2000 watt og opad for at være sikker på, at vinkelsliberen kan klare mere end et godt gør-det-selv projekt.

Dewalt akku vinkelsliber – DCG412NAkku vinkelsliber: Du kan dog også finde en akku vinkelsliber. Det er hurtigt at komme i gang og du slipper for at have en ledning med dig rundt. Som alt andet akku værktøj løber en vinkelsliber på batteri tør for strøm. Det er derfor altid godt at købe en maskine, hvor der medfølger to batterier eller sikre sig at et ekstra kan tilkøbes, så du kan arbejde effektivt. Jo flere amperetimer (Ah) der er på dit batteri, jo længere kan du effektivt arbejde. Men med flere volt og højere Ah du vælger batteriet skal være på, kommer vægten, du skal holde øje med. En høj vægt vil gøre arbejde i længere tid tungt og ubehageligt.

Selvom det måske vil virke gammeldags at bruge el-værktøj med ledning, har det stadig sine fordele. Du har den konstante kraft, der bliver leveret direkte til klingen og så undgår du at løbe tør for strøm. Du har godt nok ledningen med, men med de tidsbegrænsede opgaver er ledningen ofte det mindste problem.

Skiver på 125 mm eller 230 mm: Her kommer det næste spørgsmål, som der allerede blev taget hul på under motorstørrelse på vinkelsliberen. Hvor store skiver skal du arbejde med og hvad er vigtigt at have styr på i forhold til det. Jo større flader du skal skære i, jo større skal skiven også være. Er det for eksempel nogle meget tykke betonflader du har brug for at skære i, vil det være rigtigt at vælge en skive på 230 mm.

Det betyder selvfølgelig også, at du skal vælge en vinkelsliber, der kan håndtere dette. Det er vigtigt aldrig at gå ned på udstyr, for det betyder, at du kommer til at bruge meget længere tid på opgaven end nødvendigt.

Som allerede skrevet er det vigtigt, at du har styr på, hvilke materialer du kommer til at arbejde med og hvor store fladerne er, om de er meget tykke eller om det er meget tynde stykker. Skal du slibe, vil det være det samme, du skal have styr på. Vælger du en vinkelsliber med 230 mm skiver, vil det alt andet lige gå hurtigere med at slibe de forskellige arealer, der har behov for det.

Dewalt akku vinkelsliber – DCG412N

Dewalt akku vinkelsliber – DCG412N
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
10-4 Byg 919,00 919,00 Læs mere

Specifikationer

  • Spænding: Li-Ion 18 V
  • Afgiven effekt: 405 Watt
  • Hastighed, ubelastet: 7.000 omdr./min.
  • Skivediameter: 125 mm
  • Spindelgevind: M14
  • Vægt: 2,2 kg
  • Længde: 400 mm
  • Højde: 125 mm

vi har før haft gode oplevelser med DeWalt XR Li-Ion batteri teknologien i vores anmeldelse af billige bajonetsave, nu kommer turen til DeWalts akku vinkelsliber – DCG412N.

Det umiddelbare indtryk af Dewalt vinkelsliberen virker solidt og gennemarbejdet. Materialet er lækkert og man føler at man har kontrollen når man har den i hænderne. At snekkehjulet er lavet af metal bekræfter blot kvaliteten i produktet . Det er let at skifte i mellem venstre og højre, og vægtfordelingen er god. Udskiftning af batteri, skive eller skjold er super let og kræver ikke værktøj. Rigtig lækker detaljer og gør at man bare arbejder det hurtigere.

Vi har før rost XR Li-Ion batteriet og jeg gør det gerne igen. Super holdbarhed, lækker lav vægt og hurtig opladning. Der er heller ingen tab af kraft og Dewalt akku vinkelsliber – DCG412N levere hele 7000 rotationer per minut, det er super kræfter pakket ind i en fleksibel og fri vinkelsliber.

Sikkerheden er i top og afbrydes, såfremt man ikke har fuld kontrol og gummibeklædningen gør, at man ikke pludselig taber vinkelsliberen, selvom man sveder.

Prisen er i den højere ende for vinkelslibere, men man får også et solidt produkt som levere kræfter og levetid som ingen anden på markedet for billige vinkelslibere.

Husk at læse og sammenligne med vores andre anmeldelser af billige vinkelslibere.

Mere om Dewalt akku vinkelsliber – DCG412N

Skæreskiver til vinkelsliber

DiamantklingeSom nævnt tidligere kan din vinkelsliber skære i mange forskellige materialer. Men hvert materiale har sin klinge og der er et hav af muligheder for forskellige klinger.
De klinger der oftest bruges, er skæreskiver der bruges til sten og metaller samt diamantskiver, der anvendes til beton, granit samt andre hårde stentyper. Hertil kan du også montere stålbørster, slibeskiver, slibepapir med mere, der anvendes til hvert sit formål.
Udover at være klar over hvad du skal skære i, skal du også huske din diameter. Ikke bare den udvendige diameter, der for de mindre maskiner ligger mellem 115-150 mm men også diameteren på klingens monteringshul. Det hele skal passe sammen og alle informationer som hvilket byggemateriale klingen egner sig til, de forskellige diameter, tykkelse som du har brug for at vide, findes på klingen. Er information ikke oplyst, bør du for din egen sikkerhed ikke anskaffe dig disse klinger. Manglende informationer hænger ofte sammen med alt for billige klinger.

Den gode vinkelsliber

En god vinkelsliber skal ligge godt i dine hænder og du skal føle, du har et fast greb på maskinen. Den afdækkende skærm ved klinken skal kunne justeres, så den beskytter i de forskellige situationer, du ønsker at anvende den i. Det skal være let at skifte skiven, enten med det medfølgende værktøj eller når spindellåsen er låst med fingerskruen.

Ønsker du at anvende din vinkelsliber til flere forskellige formål, skal du kigge efter en maskine, hvor du kan justerer hastigheden. De lavere hastigheder kan f.eks. komme dig til gode, hvis du skal slibe gamle malingrester af døre og vinduer eller andre områder, hvor arbejdet bliver detaljeret.

Når du skal i gang med at finde en vinkelsliber, vil det altid være muligt at finde nogle forskellige mærker. Nogle af mærkerne giver dig mulighed for at købe en meget billig vinkelsliber, du måske kan bruge et par gange og så er det, det. En ting er helt sikkert her – vælger du en vinkelsliber i en god kvalitet, vil du med stor sandsynlighed komme til at bruge den meget mere, fordi du ved, den virker.
Køber du en helt billig vinkelsliber, står du med en maskine, der støjer meget og kan føles ustabil grundet unødvendige vibrationer.
Det er set mange gange tidligere, at når du køber noget som er for billigt og det ikke fungerer efter hensigten, så sker der lige præcis det, at den kommer til at ligge i et hjørne ude i værkstedet og her kommer det til at samle støv. Det er en kliché – men en kliché med mening i – du skal aldrig gå ned på udstyret.

Det bedste råd er altså at købe en vinkelsliber i en god kvalitet, som kan klare de projekter, du skal i gang med – med andre ord, den skal dække dit behov. Når du gør det, bliver du også meget mere tilfreds med dit køb og når du er tilfreds, så er den positive skrue begyndt, for så bliver vinkelsliberen også brugt meget mere.

Når du arbejder med din vinkelsliber

beskyttelsebrillerDu skal være opmærksom på sikkerheden. Selvom det kan være lettere at have den ene hånd fri til at holde materialet fast, bør du i stedet montere et ekstra greb og lægge materialet på et fHøreværnast underlag, så du har 100% kontrol over vinkelsliberen. Med manglende kontrol over din vinkelsliber kan det hurtigt gå galt, når klingen først får fat i materialet, du skal skære i.
Selvom skærmen på vinkelsliberen dækker godt af mod flyvende sten, gnister med videre, bør du både anvende beskyttelsesbriller og høreværn. Arbejder du i sten, beton eller andre støvende materialer, anvend da støvmaske og undgå at indånde de fine støvpartikler.
Tænk over i hvad og hvor du skære. Kontroller altid at lukkede tanke ikke indeholder overskydende brandbare væsker og undgå at brandbare materialer står i nærheden, når du arbejder i jern eller andet materiale, der frembringer gnister.
Sidst men ikke mindst. Det er let både at høre og se, hvis klingen ikke sidder, som den skal, så du bør altid sikre dig, at klingen er monteret rigtigt, inden arbejdet påbegyndes.

Hvor finder du din nye vinkelsliber

Der bliver hele tiden bedre og bedre muligheder for at finde sit nye el-værktøj på nettet og det gælder selvfølgelig også for vinkelslibere. Derfor kan du lige så godt starte med at finde den på nettet, hvor du har mulighed for at finde et større udvalg, bedre priser og bedre beskrivelser af de forskellige muligheder, du har med den enkelte vinkelsliber.

Du slipper for at jage byggemarkedet igennem efter en medarbejder, der bare ved lidt om de forskellige vinkelslibere. Du slipper for at finde ud af, at den ønskede maskine igen er udsolgt og du først har mulighed for at få den om en uge. Du slipper for at jage igennem byen efter arbejde for at komme ud til byggemarkedet, inden det lukker.

Der er ikke noget at være i tvivl om, når du gerne vil have en ny vinkelsliber, fordi du skal til at skære, polere eller slibe, så finder du den på nettet – start lige her.