Slagboremaskine

slagboremaskine
Når det kommer til de hårdere materialer, kan det være nødvendigt at anskaffe det kraftigere artilleri og her kommer slagboremaskinen til sin ret. Skal du bore i hårde materialer eller bore i de hårde træsorter, kan en bore-/skruemaskine komme på tale og derfor er det altid rart at have en slagboremaskine til at klare jobbet. Du får altså en kraftigere maskine men også en alsidig maskine.

Slagboremaskine som multimaskine

I en slagboremaskine får du både funktionerne fra den almindelige boremaskine og slagboremaskinen, men også muligheden for at anvende maskinen som skruemaskine.
Det har sine fordele, at du har mulighed for at få funktionerne fra de forskellige typer. Der er kun behov for én maskine og det er let og enkelt at skifte mellem gearene, der er angivet med en hammer for slagfunktionen samt et bor til bore- og skruearbejdet. Skal du bore huller i mur, slår du slagfunktionen til og når du borer i klinker slås den fra, så klinken ikke ødelægges af slagene, lækkert og enkelt.
SlagboremaskineMen multimaskiner har også sine ulemper. Først og fremmest skal du løbende i dit arbejde skifte mellem bor og bits. Selvom de fleste slagboremaskiner i dag har selvspændende borepatron, tager det tid at skifte. Det kan være til irritation og forsinker dit arbejde, hvis det foregår over hele dagen. Til de mindre opgaver som at bore et par huller efterfulgt af skruearbejde, vil man kunne overleve denne udskiftning. Men som skruemaskine har slagboremaskinen også sine ulemper. Slagboremaskinen kan nemlig hurtigt gå hen og blive minimum ét kilo tungere end en bore-/skruemaskine og det kan mærkes over tid. Derfor kan det være en fordel at have både en slagboremaskine og en akku boremaskine til at udføre arbejdet.

Slagboremaskine eller borehammer?

BorehammerEn borehammer tager over for slagboremaskinen, når det kommer til de rigtig hårde materialer. Borehammeren er en rigtig beton- og stenspecialist og virker rigtigt effektivt med en mejsel monteret, hvor slagboremaskinen egner sig bedre som den alsidige boremaskine. Men hvad er forskellen? Selvom begge maskiner egner sig til at bore huller, arbejder de forskelligt. Slagboremaskinen slår kun i borets roterende bevægelse med små slag. Slagfunktionen bliver derfor først aktiveret, når du lægger vægt bag slagboremaskinen. En borehammer arbejder med kraftige lufttryk, der overføres direkte til spidsen af boret. Boremaskinen gør arbejdet for dig og du behøver derfor ikke lægge vægt bag. Selvom borehammeren arbejder med færre slag i minuttet, gør de kraftige lufttryk, at maskinen er mere effektiv og behagelig at arbejde med, når det kommer til de hårde materialer. Dog har en borehammer en SDS-borepatron og passer derfor kun sammen med SDS-bor, men der kan anskaffes et adapter, så almindelige bor også kan anvendes.

Akku slagboremaskine eller med ledning

Vi kender det alle. Forlængerledningen skal rulles ud, før arbejdet kan påbegyndes og ledningen er ofte til gene under arbejdet. Som udviklingen er skredet frem, kan det også lade sig gøre at få en slagboremaskine på batteri. Lækkert at den kan medbringes overalt og ledningen er væk. Du skal dog være opmærksom på at arbejdet i de hårde materialer tapper batteriet og har du ikke et ekstra, går der hurtigt 15-30 minutter, før dit batteri er klar igen. Her vinder en slagboremaskine med ledning selvfølgelig. Er det en akku slagboremaskine der står på listen, så kig på hvor mange amperetimer (Ah) batteriet holder og anskaf dig det ekstra batteri og bliv 100% effektiv.

Tilbehør til din slagboremaskine

Kigger du efter den nye slagboremaskine, er det altid attraktivt, hvis du kan få ekstra tilbehør med. Kan du finde en slagboremaskine, hvortil der medfølger en kasse, bliver det let at transportere din maskine. Hvis du vælger en akku maskine, må der i transportkassen gerne ligge et ekstra batteri, et ekstra greb, så du kan lave et tohåndsgreb og får den ekstra kontrol over din maskine samt en dybdemåler, så du kan bore den korrekte dybde hver gang. Er dybdemåleren ikke at finde, kan du i stedet anvende det gamle trick, med at sætte isoleringstape på dit bor, så du ikke borer for dybt.

Prisen på din slagboremaskine

Som alt andet hænger pris og kvalitet sammen. Lad nu være med kun at have fokus på prisen for at finde en billig boremaskine. Billige boremaskiner er af ringere kvalitet og borer du i mursten og andre hårde materialer, tager du hurtigere livet af dit køb. Batterierne har ofte også en begrænset levetid.
Holder du dig i stedet til de velkendte mærker, er det ofte muligt at finde gode tilbud på slagboremaskiner, men at nævne en pris og sige, at den er god er umuligt. Det afhænger af dit behov. Hvor ofte du skal bruge den og dine krav til maskinen er fornuftigt at afklare, inden du begynder dit køb.'

Makita akku slagboremaskine – BHP451RFE

Makita akku slagboremaskine – BHP451RFE
Forhandler Pris Totalpris Læs mere

Specifikationer

 • Batteri: Li-Ion
 • Batterikapacitet: 3,0 Ah
 • Ladetid min.: 22 min.
 • Antal medleverede batterier: 2 stk.
 • Akku-spænding: 18 V
 • 1. gear: 0-300 min-1
 • 2. gear: 0-600 min-1
 • 3. gear: 0-1700 min-1
 • Slagantal 1. gear: 0-4500 min-1
 • Slagantal 2. gear: 0-9000 min-1
 • Slagantal 3. gear: 0-25500 min-1
 • Drejningsmoment max. blød: 40 Nm
 • Drejningsmoment max. hård: 80 Nm
 • Max borediameter i murværk: 16 mm
 • Max borediameter i stål: 13 mm
 • Borepatron kapacitet: 1,5 – 13 mm
 • Dimensioner (LxBxH): 250 x 78 x 257 mm
 • Vægt / målt EPTA: 2,5 kg

Makita slagboremaskiner er det absolut bedste værktøj man kan ønske sig og med Makita akku slagboremaskine BHP451RFE er forventningerne høje. BHP451RFE kommer med en stærk 3-gears motor, men 3-gear er ikke kendt for deres holdbarhed ude i marken. Så hvordan vil Makita akku slagboremaskine BHP451RFE klare sig i vores anmeldelse? Læs mere herunder.

Makita akku slagboremaskine BHP451RFE har været imødeset her på kontoret. Hvordan klarer Makita sig i mod DeWalts stærke akku slagboremaskine DCD785M2 XR, og har Makita forbedret holdbarheden på de noget ustabile 3-gears motorer.

Ud fra specifikationerne kan vi tydeligt se at vægten er betydeligt højere ved Makita, som vejer 2,5 kg. Det er hele 700 gr. mere end DeWalt. Dernæst levere Makita et batteri på 3.0 Ah, i modsætning til 4.0 Ah ved DeWalt. Med Makita følger der dog et ekstra batteri med i prisen, som giver fleksibilitet.  På både slag og hastighed rammer Makita igen muren og må se sig slået på alle parametre.

Motoren er baseret på 3 gears system, som er giver en god kontrol ved alle omdrejninger. Desværre har 3 gears systemet dog et kedeligt ry for at gå i stykker ved hårdt arbejde. Selvom vi har testet produktet over 2 uger, så har vi ikke kunne genskabe nogen problemer. Men håndværkere sværger stadig til 2-gears systemet. Kvaliteten på motoren er der dog ikke nogen finger at sætte på.

Design og de ergonomiske egenskaber er der intet at sætte på. Der er den obligatoriske LED-lys foran, og sidegrebet giver en komfort som man ikke har som standard ved DeWalt.

Makita inkluderer i pakken 2 batterier med en opladningstid på 22 min, oplader, sidegreb og en praktisk kuffert. Rigtig fint tilbehør til prisen.

Jeg har igennem testen været fuldt ud tilfreds, men jeg føler bare der mangler noget. Tilbehør inklusiv, så mener jeg at prisen er for høj, hvis vi sammenligner med DeWalt og deres meget stærke XR batteri. Design, vægt, motor og holdbarhed er bare det bedre på alle parametre, og gør at jeg forsat vil anbefale DeWalt, hvis man ønsker en Akku Slagboremaskine.

Husk at læse alle vores anmeldelser af billige slagboremaskiner, så er du rustet til det rigtige valg af boremaskine.

Mere om Makita akku slagboremaskine – BHP451RFE

Dewalt akku slagboremaskine – DCD785M2 XR

Dewalt akku slagboremaskine – DCD785M2 XR
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
10-4 Byg 2.123,75 2.123,75 Læs mere

Specifikationer

 • Batteri: DA XR Li-Ion
 • Spænding: 18 V
 • Batterikapacitet: 4,0 Ah
 • Afgiven effekt: 350 Watt
 • Hastighed, ubelastet: 0-600/2.000 omdr./min.
 • Slag/min.: 0-10.200/34.000
 • Borepatron kapacitet: 1,5 – 13 mm
 • Max drejningsmoment: 60Nm
 • Max borekapacitet (træ): 38 mm
 • Max borekapacitet (metal) 13 mm
 • Vægt: 1,88 kg
 • Længde: 202 mm
 • Højde: 236 mm
 • Dybde: 80 mm

Med Dewalt akku slagboremaskine – DCD785M2 er vi kommet til vores første anmeldelse af en akku slagboremaskine. Slagboremaskiner vælges typisk med kabel af gør-det-selv manden, så derfor vil vi nu kigge på, hvad du får med en batteridrevet slagboremaskine.

Dewalt akku slagboremaskine – DCD785M2  kommer med nogen seriøse tal, og det er nødvendigt for at blive taget seriøst som et produkt håndværkere vil bruge. Batteriet er en del af den nye XR Li-Ion, som vi har rost DeWalt meget for i deres serie af bajonetsave. XR Li-Ion har udmærket sig ved en lav vægt, super kræfter og en hurtig opladningstid på omkring 20 min. Batteriet pakker hele 4,0 Ah og afgiver en effekt på 350 Watt, som må siges at være mere end godkendt.

Motoren er baseret på det velkendte 2 gears system, som er stabilt og velkendt af alle og lavet af helmetal. Så motoren og gear er af super kvalitet, men hvordan med detaljerne og de ekstra funktioner.

Borepatronen er nøglefri og kan derfor hurtigt udskifte bor og bits, uden at du skal bruge 2 hænder. Kort sagt en super funktion, som redder mange kræfter. Der er LED-lys, så du har god udsigt over området du arbejder i. Designet af maskinen er ergonomisk, gummibeklædt og vægten er på sølle 1,8 kg. Fantastisk lav vægt for en slagboremaskine.

Tilbehøret til Dewalt akku slagboremaskine – DCD785M2 XR er lækkert, hvor både batteri, lader og maskine kommer i en lækker kuffert. Gennemført kvalitet fra DeWalt.

Dewalt akku slagboremaskine – DCD785M2 XR er en af de dyreste slagboremaskiner vi har anmeldt, men du får super kvalitet med i prisen. Man kan også argumentere for, at man ved Makita skal investere i batteri, lader og opbevaring, herved kommer man tæt på prisen som DeWalt har. Jeg synes bestemt at Dewalt akku slagboremaskine – DCD785M2 XR er den bedste akku slagboremaskine på markedet.

Husk at læse alle vores anmeldelser af billige slagboremaskiner, så er du rustet til det rigtige valg af boremaskine.

Mere om Dewalt akku slagboremaskine – DCD785M2 XR

En god slagboremaskine

Den gode slagboremaskine dækker muligvis dit behov og der er måske lidt ekstra tilbehør med i transportkassen. Hertil kan du tage et kig på følgende for akku maskinen. Der skal gerne som minimum være to gear, du kan skifte imellem samt et højre-/venstreløb, så den kan anvendes som skruemaskine. En slagboremaskine med et batteri på 18 V og 3,0 Ah er et kraftigt og godt batteri, men prisen følger med. Du skal yderligere sikre dig, at det er et li-ion batteri for optimal levetid. Hold også øje med vægten så den ikke bliver for tung at arbejde med.

Vælger du en slagboremaskine med ledning, kan du overføre flere af de førnævnte elementerne men kig nu efter en maskine med en motor på minimum 500 W eller opad. Så er du sikker på at få en slagboremaskine, der kan klare alle typer af opgaver i hjemmet.