Bosch skruemaskine

Bosch skruemaskine PSR select 3,6VBosch har gennem en lang årrække været med til at udvikle noget af det bedste kvalitets værktøj, der giver en god brugeroplevelse.
Med fokus på Bosch skruemaskiner vil du kunne læse om, hvad vi mener er det gode ved dette mærke. Vi har ligeledes udvalgt et par modeller, som du kan blive klogere på og så kigger vi på nogle af de forskellige egenskaber, du finder i skruemaskiner fra Bosch.

Når du læser artiklen, vil du lægge mærke til, at de Bosch skruemaskiner vi gennemgår har forholdsvise lave voltspændinger. Det har vi gjort udfra, at har du brug for en maskine, der er større end 10,8 V, mener vi, at opgavens behov for kraft i stedet er til, at du vælger en bore-/skruemaskine, hvor du også får begge funktioner i én maskine. Her afdækker vi derfor kun maskiner, der har en skruefunktion, men vi vil dog også præsentere dig for nogle med borefunktionen.

Hvorfor vælge en Bosch skruemaskine?

Der kan være mange gode grunde til kun at vælge en skruemaskine. Ofte bliver maskinerne valgt til de mindre opgaver som at samle møbler, køkkener eller hvor der er behov for skruearbejde, hvor pladsen er trang.
Med sine mange år i branchen både til private og erhverv er der ingen tvivl om, at du får en skruemaskine, der er gennemtestet til at klare de opgaver, der bliver stillet til maskinen. Hvad enten du vælger en skruemaskine på 3,6 V eller om du tager en større maskine, får du stadig nogle af de bedste teknologier. Lithium-ion, Electronic Cell Protection, Auto-Lock i skruemaskiner med Soft Grip. Blot nogle af de lækre egenskaber, du finder i en Bosch akku skruemaskine. Maskinerne er ofte kompakte og har en utrolig lav vægt, der gør, at skruemaskinerne er rigtig handy at arbejde med og kan anvendes til flere forskellige situationer.
Det dejlige ved de små maskiner er, at de overtager arbejdet fra håndskruetrækkeren, så du slipper for dette og de større maskiner har alligevel så meget kraft, at de klarer skruning i træ.
Selvom det er mindre maskiner, vi kigger på, finder du dem til fornuftige priser, hvor du får meget akku skruemaskine for dine penge.

Makita akku boremaskine / skruemaskine – BDF456Z

Makita akku boremaskine / skruemaskine – BDF456Z
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
10-4 Byg 1.095,00 1.095,00 Læs mere

Specifikationer

 • Batteri: Li-Ion
 • Batterikapacitet: 3,0 Ah
 • Ladetid min.: 22 min.
 • Antal medleverede batterier: Ingen
 • Akku-spænding: 18 V
 • 1. gear: 0-400 min-1
 • 2. gear: 0-1500 min-1
 • Drejningsmoment max. blød: 36 Nm
 • Drejningsmoment max. hård: 50 Nm
 • Max borediameter i stål: 13 mm
 • Max borediameter i træ: 38 mm
 • Borepatron kapacitet: 1,5 – 13 mm
 • Vibrationsniveau: <2,5 m/sek²
 • Lydtrykniveau: 81 dB
 • Lydeffektniveau: 92 dB
 • Dimensioner (LxBxH): 206 x 79 x 251 mm
 • Vægt (EPTA): 1,6 kg

Makita akku bore-/skruemaskine. Det fortrukne mærke hos håndværkere, som ønsker gennemført kvalitet og høj effekt i deres skruemaskiner. Makita har altid leveret kvalitets skruemaskiner, men hvordan vil Makita akku boremaskine / skruemaskine – BDF456Z klare sig i vores anmeldelse? Læs hele vores vurdering herunder.

Makita akku boremaskine / skruemaskine – BDF456Z  er vores første anmeldelse af en batteridrevet boremaskine. Vi har før anmeldt den billige Bosch slagboremaskine PSB 500 RE, som er kabeldrevet og det er derfor spændende at se forskellene i pris, effekt og kvalitet.

Makita har puttet en stabil 2 gears motor, som har vist sig super stabil over tid og har langt færre nedbrud end, hvad man har oplevet med deres 3 gears versioner. Derudover er gearkassen lavet af metal, som sikre lang tids holdbarhed. Den levere gode tal for en batteridreven boremaskine / skruemaskine

Med en super motor på plads kan vi kigge lidt på detaljerne og den generelle kvalitet af maskinen. Borepatronen er selvspændende og det er virkelig en hjælp under arbejde. og der er et praktisk led lyd når man arbejder på mørke steder. Batteriet er 3,0 Ah, som er standard i dag og giver en opladningstid på omkring 45 min.

Mængden er som sædvanlig ved Makita begrænset og der medfølger derfor ingen kuffert, batteri eller lader og du skal derfor huske at medregne dette i prisen.

Alt i alt er Makita akku boremaskine / skruemaskine – BDF456Z godkendt. Den bringer ikke noget nyt til markedet, men prisen er super god for denne kvalitet selvom der skal investeres i tilbehør.

Husk at læse alle vores anmeldelser af billige boremaskiner, så er du rustet til det rigtige valg af boremaskine.

Mere om Makita akku boremaskine / skruemaskine – BDF456Z

Bosch akku skruemaskine 3,6V IXO IV Basic

Bosch akku skruemaskine 3,6V IXO IV Basic
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
10-4 Byg 289,00 289,00 Læs mere

Lille lækker skruemaskine perfekt til de helt små projekter. Har et godt og lækkert softgrip, der gør at den er rigtigt god at holde ved. En kraftig diode sørger for at du altid har det perfekte arbejdslys, selv til trange opgaver.

Mere om Bosch akku skruemaskine 3,6V IXO IV Basic

Bosch akku skruemaskine – sådan vælger du

Inden du begynder at blive fristet af de mange gode tilbud og skruemaskiner, du finder, er det en god idé at bestemme dit behov. At bestemme hvad der er den rigtige skruemaskine for dig afhænger af, hvad du skal bruge den til. Skal du bruge den til at justere hængslerne i køkkenskabe og samle møbler, kan du fint bruge de små 3,6 volts skruemaskiner. Deres styrker rækker dog ikke, hvis du skal skrue i træ. Her skal du have en større maskine eller eventuelt en bosch bore-/skruemaskine, hvis opgaven er større.
Men hvad skal du kigge efter, når du vælger en skruemaskiner? Der er selvfølgeligt al teknologien, du bør se efter, men når du har bestemt behovet, bør du også kigge på batteriet og laderne. På de små skruemaskiner som Bosch iox får du ikke oplysningerne om batteriet. Du kan i stedet kigge efter hvor mange skruer eller andre ting, der fortæller dig, hvor lang tid du kan være effektiv med maskinen. Ellers skal forkortelsen Ah fange din opmærksomhed, da den beskriver, hvor lang tid du kan anvende maskinen. Normalt vil Ah på mindre Bosch skruemaskiner være på 1,3-1,5 Ah.
Udover at kigge på hvor lang tid du kan bruge den, er det lige så vigtigt at kigge på, hvor hurtigt maskinen skal lade, for at du kan være klar igen. På de mindre maskiner er der ofte lang opladningstid, hvilket kræver at du skal planlægge dit arbejde. Det kan derfor være en fordel at vælge en Bosch akku skruemaskine, der hurtigt kan oplades. Men hvad var dit behov?
Nm eller drejningsmomentet og skruediameteren hænger sammen med dit behov. Skal skruehovedet skrues i bund, skal du sikre dig, at du har moment nok til det formål. Jo højere moment, jo lettere er det for maskinen at skrue skruen i bund.
De mindre skruemaskiner starter allerede fra 0,3 kg. Det gør, at du kan arbejde lang tid med maskinen og her vinder skruemaskinerne over bore-/skruemaskinerne. Selvom vægten er lav så se på vægten. Hvad enten maskinen skal anvendes i få eller flere timer, skal den ligge godt og blødt i hånden. Det har Bosch løst på en vellykket måde med deres Softgrip, hvilket også er en fast del af skruemaskinerne fra Bosch. Nok om det ydre lad os kigge på teknologien.

Teknologien i Bosch skruemaskiner

Der findes et væld af teknologier indarbejdet i maskinerne og vi vil ikke trætte dig med den store teknologiske udredning. Brugsvejledningen bliver hurtigt fyldt med fagudtryk, hvis du vælger de lidt større maskiner.
Vi vil prøve at se på to af dem, du finder i udvalget og gøre det mere forståeligt.
Lithium-ion-teknologi (li-ion) finder du i størstedelen af Bosch el-værktøj. Selvom der kun fokuseres på to ting, dækker li-ion over flere ting. Du får mindre celler i batteriet, hvilket gør maskinen mindre og lettere at arbejde med. Batteriet aflader ikke, når den ikke bliver brugt og sætter du skruemaskinen til opladning med strøm, mister du ikke kapacitet.
Cellerne i batteriet får en længere levetid, da der i visse Bosch skruemaskiner er den såkaldte ECP, der er en beskyttelse af disse celler og sikrer, at maskinen ikke bliver overbelastet og overophedet.

Herunder ser du flere batteriskruemaskiner, som har et eller flere af elementerne, du har læst om. Blandt andet er iox yderst populær blandt mange.

Bosch skruemaskine – iox modellen

Bosch mini skruemaskine eller iox findes efterhånden i flere af de danske hjem. Den giver dig mulighed for at komme alle vegne og få fat i selv de mindste skruer, uden det bliver en ubehagelig arbejdsopgave. Iox er en af de mindste maskiner på markedet. Den har nu fået 30% mere kraft, hvilket har overtaget flere opgaver for skruetrækkeren. Med ixo får du flere forsatser, der blandt andet gør, at du kan skrue omkring vinkler eller komme de svære steder med excenterforsatsen eller skære med IXO Cutter, der er en af de nye forsatse.
Det er blandt andet de mange fortsatser, der har være medvirkende til, at den lille 3,6 V skruemaskine er blevet eftertragtet.

Bosch akku skruemaskine PSR select 3.6 V

Denne lille smarte maskine er lavet til dig, der gerne vil have mulighed for at skrue enkelte skruer i. Det er en lille smart maskine, der kan bruges til mindre hobbyprojekter, hvor du får en stærk motor, der ikke løber tør for strøm lige med det samme.

Der er mulighed for at skrue op til 90 skruer i på en opladning, det er let at skifte bit på den og den er altid klar til brug, fordi der bruges lithium teknologi til den. Den viser, om den kører til højre eller venstre og du har mulighed for at få emnet godt belyst, da den også kommer med powerlight.

En lille smart Bosch akku skruemaskine der også kommer til, hvor pladsen er trang med 12 bits indbygget i maskinen.