Skruemaskine

Skruemaskine den lille handy hjælper, vi guuder dig
Skruemaskiner dækker i dag mange af gør-det-selv mandens behov og derfor er det vigtigt at vælge rigtigt første gang. Altomselvbyg.dk giver dig et indblik i skruemaskinens forskellige elementer og udvælger hele tiden de bedste skruemaskiner blandt professionelle leverandører, så du altid kan finde det perfekte match til dit behov. Her kigger vi på skruemaskiner med skruefunktionen men enkelte bore-/skruemaskiner er også at finde. Søger du informationen når skruemaskinen også har borefunktionen, skal du i stedet kigge efter en akku boremaskine, der både kan anvendes som bore- og skruemaskine.

Skruemaskiner fra 3,6 V

Bosch akku skruemaskine 3,6V IXO IV BasicDer findes mange forskellige skruemaskiner og den mindste starter allerede fra 3,6 V. Der er langt op til de 18 volt, du kan finde i bore- og skruemaskiner, men lad dig ikke snyde. De små handige maskiner som f.eks Ixo fra Bosch er fantastiske til saml-selv-møbler og til at løse hverdagens småreparationer. Til denne typer af opgaver er de større maskiner for uhandige og over tid kan de blive for tunge at arbejde med. Har du behov for lidt mere power, kan du også få dem med 10,8 volt, hvor montering af møbler bliver en mulighed. Nogle professionelle leverandører reklamerer også med en borefunktion i maskiner med 10,8 volt og kun ét gear. Men det er til de helt basale og meget små opgaver, for der er ikke meget fornøjelse ved en boremaskine på 10,8 V og derfor bliver den her opfattet som en skruemaskine.
Med 10,8 V får du en fin skruemaskine til gipsplader eller montage af lignende plader, der både kan anvendes ind- og udvendigt. Er du selvbygger, eller står du overfor opsætningen af en større mængde gipsplader, er det fornuftig at investere i en gipsskruemaskine for at effektivisere og gøre dit arbejde mere flydende.

Billige skruemaskiner – no-name

OBS: Strømkapacitet
Når du sammenligner batteriernes strømkapacitet, mødes du af forkortelserne som Ah og mAh:
Ah = Ampere-timer
mAh = milliampere-timer
1 Ah er lig 1000 mAh

For dig der meget sjældent bruger en skruemaskine, kan det være attraktivt at vælge de billige no-name skruemaskiner, da prisen er den afgørende faktor for dit valg. Selvom maskinerne udvendigt ligner hinanden, så dyk ned i de tekniske data, inden prisen bliver den afgørende faktor. Her vil du opleve, at den billige skruemaskine har en højere vægt, lavere omdrejningstal pr. min, længere opladningstid, batteri lavet af nikkel-metalhydrid (NiMH), der er tungere og aflader hurtigere end li-ion batterier, og så holder batteriet måske ikke så lang tid som de mærker, du kender. Alt har indflydelse på din oplevelse af kvaliteten. Kig derfor en ekstra gang på de tekniske data og sammenlign, inden du kaster dig over den billige skruemaskine.

Makita akku boremaskine / skruemaskine – BDF456Z

Makita akku boremaskine / skruemaskine – BDF456Z
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
10-4 Byg 1.095,00 1.095,00 Læs mere

Specifikationer

 • Batteri: Li-Ion
 • Batterikapacitet: 3,0 Ah
 • Ladetid min.: 22 min.
 • Antal medleverede batterier: Ingen
 • Akku-spænding: 18 V
 • 1. gear: 0-400 min-1
 • 2. gear: 0-1500 min-1
 • Drejningsmoment max. blød: 36 Nm
 • Drejningsmoment max. hård: 50 Nm
 • Max borediameter i stål: 13 mm
 • Max borediameter i træ: 38 mm
 • Borepatron kapacitet: 1,5 – 13 mm
 • Vibrationsniveau: <2,5 m/sek²
 • Lydtrykniveau: 81 dB
 • Lydeffektniveau: 92 dB
 • Dimensioner (LxBxH): 206 x 79 x 251 mm
 • Vægt (EPTA): 1,6 kg

Makita akku bore-/skruemaskine. Det fortrukne mærke hos håndværkere, som ønsker gennemført kvalitet og høj effekt i deres skruemaskiner. Makita har altid leveret kvalitets skruemaskiner, men hvordan vil Makita akku boremaskine / skruemaskine – BDF456Z klare sig i vores anmeldelse? Læs hele vores vurdering herunder.

Makita akku boremaskine / skruemaskine – BDF456Z  er vores første anmeldelse af en batteridrevet boremaskine. Vi har før anmeldt den billige Bosch slagboremaskine PSB 500 RE, som er kabeldrevet og det er derfor spændende at se forskellene i pris, effekt og kvalitet.

Makita har puttet en stabil 2 gears motor, som har vist sig super stabil over tid og har langt færre nedbrud end, hvad man har oplevet med deres 3 gears versioner. Derudover er gearkassen lavet af metal, som sikre lang tids holdbarhed. Den levere gode tal for en batteridreven boremaskine / skruemaskine

Med en super motor på plads kan vi kigge lidt på detaljerne og den generelle kvalitet af maskinen. Borepatronen er selvspændende og det er virkelig en hjælp under arbejde. og der er et praktisk led lyd når man arbejder på mørke steder. Batteriet er 3,0 Ah, som er standard i dag og giver en opladningstid på omkring 45 min.

Mængden er som sædvanlig ved Makita begrænset og der medfølger derfor ingen kuffert, batteri eller lader og du skal derfor huske at medregne dette i prisen.

Alt i alt er Makita akku boremaskine / skruemaskine – BDF456Z godkendt. Den bringer ikke noget nyt til markedet, men prisen er super god for denne kvalitet selvom der skal investeres i tilbehør.

Husk at læse alle vores anmeldelser af billige boremaskiner, så er du rustet til det rigtige valg af boremaskine.

Mere om Makita akku boremaskine / skruemaskine – BDF456Z

Bosch akku skruemaskine 3,6V IXO IV Basic

Bosch akku skruemaskine 3,6V IXO IV Basic
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
10-4 Byg 289,00 289,00 Læs mere

Lille lækker skruemaskine perfekt til de helt små projekter. Har et godt og lækkert softgrip, der gør at den er rigtigt god at holde ved. En kraftig diode sørger for at du altid har det perfekte arbejdslys, selv til trange opgaver.

Mere om Bosch akku skruemaskine 3,6V IXO IV Basic

En god skruemaskine

For at finde en god skruemaskine skal du gøre op med dig selv, om du har en lille håndværker i maven eller ej. Er du den store håndværker, kan du muligvis have glæde af at vælge en bore/skruemaskine i stedet for de små skruemaskiner. Men værktøjet skal også passe til formålet og her kan de små maskiner være en fordel.
For at du får fornøjelse af din skruemaskine, må den ikke være for tung, så du kan arbejde med den i længere tid. Ofte er vægten ikke det store problem, da batterierne ikke er udskiftelige grundet de lave batterispændinger. Men lad det være et af de punkter du laver din bedømmelse ud fra, da selv et halvt kilo i forskel kan mærkes over tid. Hertil skal skruemaskinen ligge godt i hånden og det skal være muligt at have et fast greb, så du har kontrollen over maskinen. Udover at ligge godt i hånden skal der være en balance i vægtfordelingen. Skruemaskiner med for meget vægt i fronten, bliver irriterende at arbejde med, da de unødigt belaster armen og håndledet.
I visse situationer kan det være med til at gøre arbejdet lettere, men det er ikke ensbetydende med, at disse elementer giver en god skruemaskine. Her tænkes på de små features som lys, der aktiveres ved et let tryk batteriindikator med videre. Kig i stedet på de førnævnte elementer sikre dig, at det er med et li-ion batteri samt hvor lang tid maskinen kan anvendes og køb så en med de volt, der dækker dit behov.