Bajonetsave

BajonetsaveHar jeg brug for en bajonetsav? Det er et naturligt spørgsmål, og bajonetsave er ikke umiddelbar det første værktøj, man anskaffer sig. Behovet for en bajonetsav opstår så snart man kaster sig ud i større projekter end ophængning af lamper. Bajonetsaven klarer de opgaver, hvor du har brug for en kraftig sav til at save svært tilgængelige områder, det er typisk frit skæring af gulvbrædder, fliser eller oversavning af rør under spær.

Hvordan finder man en god bajonetsav? Bajonetsave fås typisk som batteridrevede eller med ledning, der har hver sine fordele. I vores oversigt over billige bajonetsave hjælper vi dig med at finde en bajonetsav, der svarer til netop dine behov. Vi har anmeldt et udvalg af de bedste bajonetsave i forhold til prisen, fra kendte producenter som DeWalt, Makita og Bosch. De vigtige forskelle på bajonetsave er typisk byggekvalitet, holdbarhed, vægt, motor, og hvad der medfølger af tilbehør. I vores anmeldelser fokuserer vi derfor på disse ting. Netop ned bajonetsave er det ikke altid de dyreste, der er de bedste.

Makita bajonetsav – JR3050T 1010W

Makita bajonetsav – JR3050T 1010W
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
10-4 Byg 936,25 936,25 Læs mere

Specifikationer

 • Optaget effekt: 1010 Watt
 • Slagantal: 0-2800 min-1
 • Slaglængde: 28 mm
 • Max skærekapacitet i træ: 90 mm
 • MAx skærekapacitet i stål: 90 mm
 • Dimensioner (LxBxH): 452 x 97 x 170 mm
 • Vægt eksklusiv ledning (EPTA): 3,2 kg

Følger pris og kvalitet sammen? Det får vi muligvis svar på i form af den billige  Makita bajonetsav – 1010W JR3050T. Topmodellen fra Makita er med ledning og motoren er højtydende. Se hvordan Makita klare sig i vores anmeldelse af Makita bajonetsav – 1010W JR3050T.

Specifikationerne for Makita bajonetsav – 1010W JR3050T viser, at vi har en stærk motor med en effekt på 1010W. Det er rigtig flot, og følger fint med den dyrere Bosch bajonetsav. På trods af den mindre effekt forskel levere Makita bajonetsav – 1010W JR3050 dog en højere mængde slag/omdrejninger per minut end Bosch, så forskellen er ubetydelig.

Vægten er flot på 3.2 kg. og er 400 g. lettere end Bosch modellen. Man kan selvfølgelig sige, at dette er en mindre forskel, men det har utrolig stor betydning for hvor mange timer man kan arbejde.

Detaljerne på Makita bajonetsav – 1010W JR3050T er begrænset, men det er muligt at udskifte klinge uden at bruge værktøj. Det er ved at være standard på de nyere serie, men dejligt at finde på så billig en bajonetsav.  Man mangler dog muligheden for at variere den voldsomme kraft fra motoren, men det er forbeholdt de lidt dyrere modeller. Derudover er der en lille, men smart funktion. Køleluften pustes ud foran, således du har en indbygget støvblæser. Herved har du hele tiden tydelig udsigt til arbejdsområdet. Smart og effektivt.

Klingen saver godt, men som nævnt så mangler muligheden for at indstille motorkraften. Dette gør at det kan være svært at save metal over, hvis arbejdsrummet er lille. Man mister altså en følelse af fuld kontrol. Klingen er tydelig at se, og området holdes rent og åbent af støvblæseren. Der medfølger ikke nogen klinger til Makita bajonetsav – 1010W JR3050T, men Makita har et fint udvalg af klinger, så alle miljøer hurtigt kan klares.

Tilbehøret er skrabet, men Makita bajonetsav – 1010W JR3050T leveres i en fin kuffert. Til prisen er der virkelig heller ikke meget andet man kan forvente. Makita bajonetsav – 1010W JR3050T er en helt igennem solid bajonetsav, som kan klare de fleste situationer. Kontrol over hastighed er et stort plus, og vil være et fravalg ved den professionelle håndværker, men prisen er super og ingen kan følge med her.

Husk du kan finde alle vores billige bajonetsave her

Mere om Makita bajonetsav – JR3050T 1010W

Dewalt akku bajonetsav – DCS380N XR

Dewalt akku bajonetsav – DCS380N XR
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
10-4 Byg 1.248,75 1.248,75 Læs mere

Specifikationer

 • Batteri: XR Li-Ion
 • Spænding: 18 V
 • Batterikapacitet: 1,5/3,0 Ah
 • Afgiven effekt: 560 Watt
 • Slag, ubelastet: 0-2.950 omdr./min.
 • Slaglængde: 28,6 mm
 • Vægt: 2,7 kg
 • Længde: 425 mm
 • Højde: 195 mm

Dewalt akku bajonetsav DCS380N XR 18V er top produktet fra DeWalt. Prisen er noget højere end, Bosch top bajonetsav GSA 1100 E, så hvad er grunden til at man skal investere i DeWalt akku bajonetsav DCS380N XR 18V? Det vil Altomselvbyg.dk nu kigge på i vores anmeldelse af DeWalt akku bajonetsav DCS380N XR 18V.

Ud fra specifikationerne kan man se en forbedring i forhold til slaglængde, hvor DeWalt bajonetsav ligger på en 28,6 mm slaglængde sammenlignet med Bosch’s bajonetsav på 28 mm. Muligvis en mindre forskel, som ikke er udslagsgivne i det daglige arbejde, men trods alt bedre end Bosch.

Dernæst kommer vi til vægten, her er forskellen markant og afgørende for det endelige valg af bajonetsav. Dewalt akku bajonetsav DCS380N XR 18V levere en vægt på 2,7 kg, det er næsten 1 kg lettere end Bosch bajonetsav på 3,6kg! Det er mange kilo sparet på blot et par timers arbejde.

Dewalt akku bajonetsav DCS380N XR 18V kommer med den spritnye teknologi inden for batterier. XR Li-ion batteri giver mange timers arbejde uden at skulle tænke på opladning eller pause i arbejdet. Klar forbedring fra de tidligere modeller og de billigere konkurrenter. Sammenligner man med vægten er det imponerende så god en holdbarhed der er på batteriet i bajonetsaven.

I de praktiske arbejde er der tænkt over detaljerne. Der er en intelligent fingerkontakt i form af variable hastigerheder alt efter tryk. Sikkerheden er også høj med aflåselig kontakt og en effektiv elektronisk motorbremse.

Klingen saver stabilt og rent, og med en følelse af fuld kontrol. Under arbejde er klingen tydelig at se, da området er rent og åbent og det er en super fordel at der ikke er behov for værktøj, hvis klingen skal udskiftes. DeWalt har et stort udvalg af savklinger til alle formål, så man kan hurtigt udvide ens arbejdsområde med savklinger til træ, jern, plastik, fiberglas, sten og betonblokke.

Der er intet tilbehør og den kan virke dyr sammenlignet med Bosch bajonetsav 1100W – GSA 1100 E professionel. Det du betaler for er en meget lettere (næsten 1 kg lettere) og dynamisk bajonetsav, som giver mere frihed i arbejdet med den stærke XR Li-ion batteri.

Mere om Dewalt akku bajonetsav – DCS380N XR