El-værktøj

ElværktøjVærktøj – en stor verden af redskaber

Besøger du et byggemarked – om det er på nettet eller offline – vil der være en stor verden af redskaber, som venter på dig. Det kan være alt lige fra den helt almindelige hammer til den største boremaskine og imellem de 2 redskaber og værktøjer, er der så denne fantastiske verden, hvor du kan finde et værktøj til alle typer af opgaver.

Derfor er det spændende at sidde og kigge, finde nye værktøjer og finde ud af, at du faktisk selv kan løse endnu en opgave i hjemmet, bare du lige får fat på det og det stykke værktøj. Der kan nogle gange være tale om en begynderpakke til første gang, du flytter hjemmefra og så fortsætter det ellers, til du er master i værktøj – og ikke kan have mere i dit værksted.

Her vil du finde en gennemgang af værktøj, så du ikke længere er i tvivl om, hvad de mest nødvendige værktøjer er i dit hjem. Det giver dig et godt overblik, du finder ud af, hvad du har brug for og så kan du jo altid supplere med nogle af de mere specielle værktøjer, når du får en opgave, hvor der er brug for det – for gør-det-selv er det absolut det rigtige at gøre, når der er mulighed for det.

Populært el-værktøj i hjemmet

Kommer det til el-værktøj og gør-det-selv opgaver, er der en lang række af muligheder. Her vil du finde en lang række af de forskellige værktøjer og en kort beskrivelse i forhold til de opgaver, de kan klare.

Akku boremaskineBoremaskinen: Der er ingen tvivl om, at boremaskinen er en af de mest populære maskiner, når det kommer til el-værktøj. I dag er det næsten umuligt at få en boremaskine, som ikke kører på lithium batteri – der giver en længere holdbarhed og hurtigere opladning. De fås i mange forskellige størrelser og typer så alt efter opgavens sværhedsgrad, er det vigtigt at finde den helt rigtige boremaskine.

I langt de fleste tilfælde er der ingen tvivl om, at en god maskine der har en batterispænding på 14.4 volt er rigelig og derfor kan klare de fleste opgaver. Det kan være alt lige fra opsætning af nye tagplader til opgaven, hvor en lille skrue skal bores ind i væggen. Ingen gør-det-selv folk kan undvære en boremaskine i deres samling og mange har ofte et par stykker, for der kan findes steder, hvor det i stedet for en decideret boremaskine er en borehammer eller slagboremaskine, der skal til.

Bosch skruemaskine PSR select 3,6VSkruemaskinen: Ved siden af boremaskinen kan det være en stor fordel at have en skruemaskine, så du slipper for at skulle skifte bits løbende gennem dit gør-det-selv arbejde. Har du kun mindre indendørs opgaver, kan du fint anskaffe dig en multimaskine, der har funktionerne fra både bore- og skuremaskinen. En sådan maskine kan ofte blive tung at håndtere over længere tid. Skal du f.eks samle dit køkken eller møbler, kan en multimaskine være uhåndterbar og en mindre skruemaskine eller skruetrækker kan være en stor fordel.

Slibemaskiner: Når der er projekter i hjemmet hvor en del er med maling, der skal slibes, er det uundgåeligt med et par gode slibemaskiner. De mest populære slibemaskiner er helt sikkert en rystepudser og en multisliber. De 2 maskiner har du mulighed for at finde i rigtige mange gør det selv hjem.

En rystepudser er god til rigtig mange forskellige slibeopgaver, og vælger du en rystepudser med en motor på 200 watt eller derover, er du også sikker på at få en maskine, der vil fremad. Den er let at bruge, det kræver ikke meget og så er den god til at løse opgaver, hvor der skal pudses. Specielt på store flader hvor der skal pudses meget ned, er det godt med en rystepudser.

En multisliber er en maskine, hvor du har mulighed for at komme helt ind i hjørnet af et vindue eller hvor fladen er så speciel, at der skal pudses på en anderledes måde, end det er muligt med en rystepudser. De findes i forskellige størrelser og i langt de fleste gør det selv opgaver, vil det være rigeligt med en maskine, der har en batterispænding på 10.8 volt.

Stiksav og vinkelsliber: Disse 2 maskiner er også populære hos mange gør det selv folk. Der er dog flere, som har de førstnævnte maskiner og så er der et spring ned til dem, der har en stiksav og vinkelsliberen. De 2 maskiner kan fås med forskellige klinger, der kan klare forskelligt materiale, så her er det vigtigt at være opmærksom på, hvad de skal bruges til og hvor tit du kommer til at bruge dem.

Håndværktøj – det bruger du også

Håndværktøj - topnøglesætDer er ingen tvivl om, at der i langt de fleste danske hjem er minimum 1 tommestok, 1 hammer og muligvis også en eller anden form for fastnøgle eller svensknøgle og så finder du også gerne lidt forskellige skruetrækkere. Det er nemlig de mest almindelige håndværktøjer, du finder og så findes der stadigvæk langt flere end de allerede nævnte.

Er du en rigtig gør det selv person, vil du højst sandsynligt også have flere topnøglesæt, forskellige tænger, unbrakonøgler, skruetvinger, hobbyknive, koben og file. Der er ingen tvivl om, at du hurtigt kan finde noget, du mangler, når du begynder at gå et udvalg af håndværktøj igennem.

Find dit nye værktøj på nettet

Med de mange muligheder på nettet i dag er det helt oplagt at kigge på de forskellige webshops og finde de værktøjer, du mangler her. Om det er el-værktøj eller håndværktøj er underordnet, for du har mulighed for at finde det hele på nettet og ofte til priser, der er langt under, hvad du finder det til i de fysiske butikker.

Her skal du heller ikke tænke på, hvornår byggemarkedet lukker. Du kan nemlig sidde hjemme og hygge dig med at finde de helt rigtige maskiner, den helt rigtige hammer og så blot trykke bestil, så har du det gerne inden for et par dage efter bestillingen. Det kan ikke være lettere og er du i tvivl, vil det ofte være muligt at få fat på webshoppens kundeservice, enten ved at ringe eller ved at skrive en mail til dem.

Der er ikke noget at vente på, udnyt de lavere priser, udnyt at du kan sidde og bestille de værktøjer, du mangler, når du har tid til at gøre det og find så de helt rigtige maskiner og det rigtige håndværktøj første gang – du har mulighed for at starte lige her.