Valg af ny radiator

Står du og skal have sat en ny radiator op. Så er der en del ting, som du skal tænke over eller være opmærksom på, når du skal købe ind til dette. I denne artikel vil du kunne læse omkring, hvad du skal være opmærksom på, når du skal have nye radiator.

Valg af radiator

RadiatorDer findes rigtig mange forskellige størrelser indenfor disse radiatorer. Når du skal indrette dit hus med radiatorer, så behøver du ikke længere at gå på kompromis som tidligere, fordi du nu har muligheden for at vælge den radiator, som netop passer til dig. Opmål den plads din radiator skal være på inden, du køber nogen radiator.

Din radiators ydeevne

Der er nogle ting, som du skal være opmærksom på inden, du køber din nye radiator. Den skal først og fremmest kunne opvarme det rum op, som den skal sættes op i. Herunder ser du nogle punkter, som der afgører, om den kan varme rummet op.

  • Rummets størrelse
  • Ydervægge
  • Vinduer
  • Isolering
  • Loftshøjde

Der er en gammel tommelfingerregel, som man kan gå efter. Den regel hedder, at et hus, der er bygget efter 1995, kræver 25 watt pr. M2. Er huset ældre kræver det mere watt.

Det kan være svært at finde netop dit behov, men der findes rigtig mange eksperter indenfor dette område, som vil kunne hjælpe dig med at finde den radiator, som du skal bruge. Du kan prøve at skrive en kommentar til dette indlæg og se, om der er mulighed for at finde dit svar her.

To forskellige slags varme typer

Når man snakker om radiatorer, skal man også være opmærksom på varmetype, fordi der findes to forskellige.

Der findes en varme, der hedder konvektion. Det vil sige, at der sker en opvarmning af luften, som stiger op og cirkulerer i rummet, og dette strålevarmer de flader, som står tættest på radiatoren.

Konvektionsvarmen tegner sig for hovedparten af varmen og udgør sammen med strålevarmen den totale varmeydelse, dette måles i watt.

Du skal være opmærksom på inden du skifter radiator

I mange tilfælde kan du få en radiator, der passer til dine eksisterende rør, men skal du derimod til at bygge nyt hus eller rum, så skal du selv til at ligge rør. Gå til en ekspert, hvis du er i tvivl om, du kan bruge den radiator, som du kigger på.