Valg af terrassebrædder

TerrassebærdderSelv om sommeren så småt er ved at gå på hæld, er det ikke hverken dumt eller overilet at begynde at planlægge nu, hvis du gerne vil kunne sidde på din nyanlagte terrasse næste år, når solen igen begynder at titte frem. Det er vigtigt, at ens hus er lige, som man gerne vil have det, og det gælder naturligvis også udendørsarealerne. Så hvis du længe har været træt af din tilgroede terrasse med de sprængte sten og mossen, der truer med at overtage, så kan det være, at det er ved at være tid til en terrasse beklædt med terrassebrædder. Men hvordan gør man lige det? Hvilke terrassebrædder er gode at bruge? Og hvorfor? Læs med her og få en masse gode råd.

Køb dine terrassebrædder online

Ofte kan det være et kæmpe problem at få fragt de mange brædder hjem. Hvis du bestiller online med levering, kan du ofte have terrassebrædderne få dage senere.

Terrassebrædder – hvilken træsort er bedst at bruge?

Terrassebrædder kommer i mange stilarter og træsorter, og det er et smags- og temperamentsspørgsmål, hvilke brædder der passer til lige netop dig og din (kommende) terrasse. En tommelfingerregel er dog, at brædderne skal være i hårdttræ, og så er den en god idé at have med i overvejelserne, at det er en træsort, der holder sig pæn. Terrassebrædderne ligger jo alt andet lige udenfor året rundt, så hvis brædderne ikke tåler vand så godt, er det måske en god idé at vælge en anden sort.
Træsorter, der holder sig pæne længe (der er flere – dette er blot et udpluk):

  • Teak
  • Mahogni
  • Ipé
  • Lærk

Disse fire træsorter er meget robuste, og de holder sig pæne længe.

Vedligeholdelse af terrassebrædder

Vedligeholdelse af terrassebrædderAlle terrassebrædder, uanset hvilken træsort de er, skal behandles hvert andet år som et minimum. Hvis du gerne vil have brædderne til at stå flot og rigtigt kunne nye træets spil g glød, skal der dog lægges flere kræfter i, og du skal i gang med knofedt og plejemidler to gange om året – forår og efterår. Overvej en ekstra gang, om det er en god idé at købe terrassebrædder med riller og mønstre – det kan godt være, at de er pæne, som de ligger der i trælasthandlens sirlige bunker, men husk på, at det kræver ekstra vedligeholdelse at holde dem fri for snavs.

Hvad koster terrassebrædder?

Prisen på terrassebrædder er meget forskellig alt efter, hvilken træsort du vælger, hvor mange brædder du skal bruge, og tykkelse på brædderne. Men det kan også spille ind, hvor du vælger at købe dine brædder. Så inden du investerer, så sørg for at undersøge priserne nøje på forskellige terrassebrædder, træsorter og steder. Priserne kan svinge meget, og det er jo ikke så spændende at købe for dyrt ind. Du kan være heldig at finde et godt tilbud hos trælasthandlerne om foråret, og ellers kan du jo altid undersøge på nettet, hvordan priserne er. Hvis du ender med at købe dine terrassebrædder online, skal du dog være opmærksom på, at du skal være til stede, når brædderne bliver leveret – så kan du nemlig tjekke med det samme, om de lever op til den lovede kvalitet.