Valg af tapet – billigt eller dyrt?

Valg af tapetHvis du skal igang med at tapetsere derhjemme, så er der flere ting, som vil være godt at kigge efter og finde ud af. Dette sikrer at dit valg af tapet, er det rigtige til dit behov. Der findes mange forskellige slags tapeter, og derfor vil det ikke virke med et tapet til stue, hvis man sætter det op i badeværelset.

På udkig efter billigt tapet

Hvis du er på udkig efter noget billigt tapet, så er det højst sandsynligt papirtapet, du får imellem hænderne. Et godt råd, er at købe ekstra, da der nemt kan gå noget til spilde under opsætningen. Du skal være opmærksom på, at hvis det er i et fugtigt rum så som badeværelset, så er der flere ting, du skal være opmærksom på med dette billige tapet. Herunder er der en lille liste over ting at være opmærksom på.

  • Brug ekstra tapet under opsætning, så banerne er længere en væggen. Dette skyldes at tapetten trækker sig sammen, når det tørrer.
  • For at opnå den flotteste opsætning, så start altid opppefra og ned med opsætningen.
  • Billigt tapet i et badeværelse vil ikke være at fortrække, da der findes mange andre muligheder.
  • Billigt tapet kan have tendens til at drille under opsætningen.

Dermed ikke sagt at billigt tapet er ringe, da det sagtens kan fåes i ordenlig kvalitet, men det er mest til at bruge i almindelige rum såsom stuen. Et godt sted at kigge efter tilbud på tapet kunne være tapethuset.dk

Dyrt og ekslusivt tapet

Det kan gøres meget nemmere at sætte op end billigt tapet, men så skal vi have fat i noget af det dyre tapet. Disse tapetter er ofte lavet som filttapet og vinyltapet, disse er mulige at tage ned, hvis du pludselig har brug for at udskifte dem. Herunder er der en liste over fordele ved at vælge det dyre tapet.

  • Filttapet er stærkere og smudsafvisende, dette hjælper i stor grad på rengøringen.
  • Det er nemt at sætte op og tage ned igen.
  • Tapettet kan vaskes af og ideelt for vådrum.
  • Gør det nemmere at spartle væggen ud, da tapetten er tykkere.
  • Det er let at mærke kvalitetforskel på billigt tapet og det lidt dyrere tapet.

Der er både fordele og ulemper ved begge slags tapettyper, men dette er noget, du skal finde ud af. Du skal finde ud af, hvilke type tapet der passer bedst til dit behov.